Instruments i sons per a trobar i dansar
Ensemble Alfonsí
Data:
Dilluns 31, de juliol 2023
Lloc:
Casa de l'Aigua (Peníscola)
Hora:
20.30h
Duració:
60'
Preu:
Entrada lliure
Comprar entrades
Descripció

Visita guiada a l’exposició i concert participatiu per a públic familiar a partir de 6 anys.

Mara Aranda
Tauletes, sonall, pandero, saltiri d’acords,
alduf, pandereta i cant.
Jota Martínez
Flauta amb tambor, llaüt guitarrench, cítola,
viola de roda, llaüt, pandereta i cant.

Programa

Muito deveria Cantiga de Santa Maria. Alfons X el Savi. Segle XIII
Diced: Ai, trobadores Cantiga de Santa Maria. Alfons X el Savi. Segle XIII
El tahur Cantiga de Santa Maria. Alfons X el Savi. Segle XIII
A Chantar Beatriz de Dia. Segle XII
A l’entrada del temps clar Anònim. Segle XII
Habas verdes Tradicional sanabrés

Notes al programa

Mara Aranda i Jota Martínez presenten aquest concert didàctic dirigit a tots els públics i molt recomanable per a tots els interessats en la música antiga, la cultura i la nostra història, siguen de l’edat que siguen.

L’activitat es presenta amb una important càrrega participativa, és a dir que si vens cantaràs, ballaràs i potser tindràs la sort de tocar algun instrument medieval. Per a aquest concert-taller ens acompanyem amb instruments musicals representats en les miniatures dels còdexs alfonsins, i altres coetanis a aquests. Són un total de 15 peces, dels quasi 200 que hem reconstruït en les 2 últimes dècades. Les reproduccions d’aquests instruments han sigut fetes pels més prestigiosos lutiers, violers i artesans europeus, dels quals us parlarem en el concert.

Viatjarem en el nostre concert per una època de gran riquesa musical com ho demostren les composicions que han sobreviscut centenars d’anys. Superant modes i estereotips. Això demostra el seu alt poder artístic i la seua qualitat imperible. El seu missatge és igual de vàlid en l’actualitat que quan va ser creat segles arrere. Diferents estudis sociològics demostren la importància que té l’escolta musical en la formació integral dels estudiants i la seua integració en la societat, així com el desenvolupament de les emocions de l’ésser humà.

Cal sumar el fet que la música és sens dubte l’art més difós i el que major poder de convocatòria té. Amb aquest projecte contribuïm al coneixement de la nostra història i cultura en pro d’una societat més crítica i versada, sensible i reflexiva, més rica en valors que no es devaluen ni passen de moda amb el vaivé del temps.