EL FESTIVAL

Cartell

Cartell

Que seguisca la festa !
Si en la 25 edició del passat any va començar la festa, arribem a l'edició 26 del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca amb l'alegria de poder presentar una edició especial d'un festival que va nàixer gràcies a l'impuls de la Generalitat Valenciana, i que s'ha consolidat com un exemple de col·laboració interinstitucional, en comptar des dels seus inicis amb el suport de la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola. S'ha treballat conjuntament per a fer de Peníscola un dels punts de referència de la Música Antiga i Barroca del nostre país, i del seu festival un dels més reconeguts d'aquest repertori a nivell europeu
Per a la present edició comptem amb importants novetats.
Des de de l'1 de juliol fins a la finalització del Festival, presentarem a la Casa de l'Aigua l'exposició Els àngels músics de la Catedral de València. Aquesta exposició es va realitzar a propòsit de la troballa al juliol de 2004 de les pintures renaixentistes de la Capella Major de la Catedral de València. Es presenta com a element més significatiu de l'exposició una reconstrucció dels instruments musicals que porten els àngels músics a les seues mans, realitzada per importants luthiers espanyols i europeus.
Uns dies abans de la inauguració del Festival, Als portes del Festival, rebrem la visita dels Arts Volants, un projecte innovador posat en marxa pel Palau de les Arts que ens presentarà l'òpera El tutor burlat de Martín i Soler, a càrrec del Centre de Perfeccionament. Una oportunitat de presenciar un espectacle d'òpera amb una proposta actual.
Encara no podem obrir el Festival com l'hem fet en els últims anys. L'espectacle piromusical que ens acosta a la Platja Nord per a gaudir d'una nit màgica de foc i música haurà d'esperar .
Però no els grans concerts.
El Cor de la Generalitat Valenciana torna a Peníscola per a oferir-nos al costat de Capella de Ministres i Carles Magraner el concert inaugural. Abans d'això, el grup valencià La Regalada ens convidarà a participar del Festival amb una actuació des de les muralles del Castell que ens anunciarà l'inici d'11 dies de concerts, amb la millor música en directe.
Alguns dels grups valencians més representatius ens portaran les seues propostes per a aquesta edició tan especial. La Dispersione, Lucentum XVI, Harmonia del Parnàs i La Tendresa deixaran constància del gran nivell dels grups valencians especialitzats en música antiga.
Els guanyadors en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana, Ad libitum Cor de Cambra, i el Ensemble Alfonsí, ens presentaran els programes pels quals van ser premiats.
Ens retrobarem amb vells amics del Festival com Jordi Savall, que celebrarà a Peníscola de cinema… barroc, el XXX aniversari de l'estrena de la pelicula Tous les matins du monde, amb la qual va obtindre el reconeixement internacional. La pel·lícula serà també projectada durant el Festival, incorporant per primera vegada el cinema a la nostra programació.
Els bascos Euskal Barrokenensemble es presenten per primera vegada en el Festival amb un programa que té al llaüt com a protagonista.
El grup txec de dones Tiburtina, amb la gran Barbora Kabátková al capdavant i els francesos del prestigiós Trio Hantaï, que tornen al Festival després de diversos anys, ens presenten dos interessantíssims programes que no ens deixaran indiferents.
I sense oblidar a les grans veus de Marta Infante, Èlia Casanova, Erika Escribá-Astaburuaga, i Jorge E. García Ortega.
Continuarem treballant en el futur del Festival amb dues propostes per al públic familiar, acostant als més joves a aquest repertori. Els andalusos de Claroscuro teatre, amb La increïble història de Juan Latino i el Ensemble Alfonsí amb la veu de Mara Aranda, i la seua Iolant d’ Aragó, entre pare, marit i nadons.
Amb aquest espectacle, juntament amb el de Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat, i el del Ensemble Alfonsí commemorarem el VIII centenari del naixement d'Alfons X El Savi.
Hem cuidat fins al més mínim detall perquè públic i intèrprets gaudisquen d'uns grans concerts amb les majors garanties de seguretat sanitària.
I volem que aquesta 26 edició continue sent una festa. Una festa del retrobament, de l'alegria per poder tornar als escenaris, i assistir a concerts en directe, de gaudir de la millor música antiga i barroca en uns espais únics.
Que seguisca la festa!

Leonardo Marqués Coloma
Director artístic

 

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tel. 96 120 65 19
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Aníma’t a la música barroca

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info