Portada >  > Agenda > Nordic Voices
Nordic Voices

Nordic Voices

Nordic Voices

Nordic Voices

Nordic Voices és un grup vocal a capella de 6 veus radicat a Oslo, Noruega. Des de la seua formació en 1996, han anat guanyant reputació i reconeixement com un dels millors grups vocals del món en el seu gènere. Els membres de Nordic Voices estan graduats en l’Acadèmia de Música de Noruega i en l’Acadèmia d’Òpera d’Oslo. Comparteixen un llarga experiència en els camps de l’òpera, la composició, la música sacra i la direcció. Interpreten repertoris que van des de la música medieval fins a la música contemporània, explorant amplis espectres de l’expressió musical, des del cant pla fins a estrenes d’obres que componen per a ells per encàrrec. Nordic Voices ha gravat quatre discos, l’últim d’ells sota el títol Lamentations gravat per al segell britànic Chandos. Els seus dos enregistraments anteriors, Reges Terrae (Chandos 2007) i Djånki-Don (Aurora 2008) van rebre una nominació per als premis Spelleman de la indústria discogràfica de Noruega. En 2008 Nordic Voices va rebre el premi Fartein Valen per la seua contribució a la música contemporània noruega. El grup ha oferit concerts per tota Europa, els Estats Units o la Xina.

Tone Elisabeth Braaten, soprano

Tone E. Braaten està graduada en l’Acadèmia de Música de Noruega en 1996 i és membre fundadora de Nordic Voices. A més de cantar en Nordic Voices, és una cantant molt demandada tant per grups noruecs com per grups estrangers i és habitual la seua presència en programes de ràdio i televisió. Ha participat també en nombrosos enregistraments com a solista.

Ingrid Hanken, soprano

Ingrid Hanken va estudiar pedagogia musical i cant en l’Acadèmia Estatal de Música. És una cantant amb llarga experiència que va començar la seua carrera com a xiqueta cantaire. És membre de molts cors i grups de Noruega i l’estranger, entre ells el Cor de Solistes de Noruega, St. Olaf Chori i el Ensemble Bach d’Oslo. Ingrid és una gran experta en el camp de la formació vocal i ha treballat específicament en el camp de la formació vocal per a xiquets. És també professora de teatre musical, conjunt i formació vocal en l’Acadèmia Baardar, escola d’interpretació artística d’Oslo. És component de Nordic Voices des de 1996.

Ebba Rydh, mezzosoprano

La mezzosoprano sueca Ebba Rydh va estudiar cant en Kulturama i en l’Opera Studio d’Estocolm, a més de graduar-se com a Musicòloga per la Universitat de Uppsala. En 2003 va culminar els seus estudis en l’Acadèmia d’Òpera d’Oslo. Habitualment resideix a Oslo, i ofereix nombrosos concerts a Noruega i en altres països com a cantant solista en grups de música renaixentista, barroca i contemporània.

Per Kristian Amundrød, tenor

Va estudiar en l’Acadèmia Estatal de Música d’Oslo. Es va graduar en 1985 en Candidata Magisterii. Posteriorment, en 1996 obté la graduació com a director de cors. Per Kristian té una amplíssima experiència com a director de cor i com a professor de cantants i grups vocals, i és convidat habitualment per molts cors per a oferir classes magistrals de direcció de cors i de cant. És membre de Nordic Voices des de la seua fundació en 1996.

Frank Havrøi, baríton

Va estudiar en l’Acadèmia Nacional de Música i en l’Acadèmia Nacional d’Òpera, totes dues a Oslo. Des de 1997 treballa com a cantant solista. Té una veu molt flexible que li permet cantar diferents estils de música. Ha oferit concerts amb la majoria d’orquestres de Noruega i ha fet concerts en la majoria de festivals noruecs. Ha gravat multitud de discos. Des de 1997 és membre de Nordic Voices, amb qui ha oferit concerts per tot el món. També treballa com a compositor i ha estrenat moltes obres corals.

Rolf Magne Asser, baix

Rolf Magne Asser va estudiar cant i saxofon en l’Acadèmia Noruega de Música. Va ser membre del cor masculí Gli Scapoli i és component del quartet vocal Quattro Stagioni. Amb tots dos grups ha recorregut tota Europa, els EUA i el Japó en diferents gires. Des de 2004 pertany al Cor de l’Òpera Nacional de Noruega, a més d’interpretar alguns rols menors com a solista. Porta treballant molts anys com a cantant amb diferents grups i en diferents estils de música i són molts els discos en els quals ha participat com a solista i cantant de conjunt.

Espectacles

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tel. 96 120 65 19
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Aníma’t a la música barroca

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info