Portada >  > Agenda > La Guirlande / Bach & Sons
Comprar entrades
Luis Martínez Pueyo

Luis Martínez Pueyo

Adrià Gràcia

Adrià Gràcia

09 d'agost de 2020

La Guirlande / Bach & Sons

La Guirlande

Johann Christoph Friedrich Bach (1732-1795)

Sonata per a flauta i clavecí obbligato en re major del llibre Sechs Sonaten für das clavier, mit Begleitung einer Flöte oder Violine
I. Allegro
II. Andante alla Polacca
III. Tempo di Minuetto

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)

Sonata per a flauta i clavecí obbligato en do major, Wq. 149, H. 574
I. Allegro di molto
II. Andante
III. Allegretto

Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784)

Fantasia para clavecí en la menor, F. 23

Johann Christian Bach ¿? (1735-1782)

Trio Sonata en fa Major, W.B 40 (Versió per a flauta i clavecí)
I. Adagio
II. Allegro
III. Allegro Assai

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Sonata en si menor per a flauta i clavecí obbligato, BWV 1030
I. Andante
II. Largo e dolce
III. Presto

Durant els segles xvii y xviii era molt comú que els descendents d'una família seguiren els passos dels seus progenitors, ocupant en moltes ocasions el lloc d'aquests últims quan arribara el moment oportú. Des del punt de vista musical això va fer que les famílies en les quals diversos dels seus membres estigueren dedicats professionalment a la música, es convertiren en vertaderes dinasties.

Si una d'aquelles famílies mereix especial menció, aquesta és la dels Bach, la qual entre els segles xvi i xix va aportar un incalculable nombre de músics de tota mena. Si bé és cert que en l'actualitat es considera a Johann Sebastian membre de la quarta generació posterior al primer músic Bach que es coneix, Johannes Bach com la figura més important de la família, això no va ser sempre així.

Oblidat ràpidament en la segona meitat del segle xviii per la majoria, van ser els seus fills els que realment van exercir una influència decisiva en la música del seu temps, cadascun d'ells amb un estil musical molt personal, característic i diferenciat del dels altres germans.

L'objectiu del present programa és, per tant, explorar aquestes diferències estilístiques i compositives entre Johann Sebastian i alguns dels seus fills, centrant-nos per a això, sobretot, en la seua música escrita per a flauta i clavecí obbligato. Sota aquest context podrem escoltar música escrita per Wilhelm Friedemann primer fill de Johann Sebastian, d'un caràcter una miqueta peculiar i inestable, Johann Christian que va mantindre un estil de vida molt diferent al de la resta de la seua família, arribant fins i tot a abraçar la fe catòlica, Johann Christoph Friedrich probablement el més classicista dels germans des del punt de vista estilístic– i Carl Philipp Emanuel sens dubte, el més famós dels fills de Bach en l'actualitat-. Com a punt final retrocedirem temporalment per a trobar-nos amb el pare de tots ells, Johann Sebastian, interpretant la Sonata en si menor BWV 1030, autèntic compendi del seu art musical a una escala, per les seues enormes dimensions, inaudita en la música de cambra del Barroc.

Luis Martínez Pueyo

La Guirlande

Luis Martínez, traverso

Adrià Gràcia, clavecí

Programació

09/08/2020  22:30hSaló gòtic del Castell del Papa LunaConcerts

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tel. 96 120 65 19
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Aníma’t a la música barroca

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info