Portada >  > Agenda > La Dispersione
La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione

La Dispersione naix en 1999 amb la intenció d’interpretar el repertori musical europeu dels segles XVII i XVIII amb criteris i instruments històricament fonamentats.

L’agrupació ha actuat en diversos festivals i auditoris: Daroca, Gijón, Vélez Blanco, Peníscola, Calatayud, Hellín, Cartagena, Alacant, Bilbao, Tlemcen (Algèria), Palau de la Música de València..., Ha col·laborat en els seus programes intèrprets com Barry Sargent, Olivia Centurioni, Juan Carlos de Mulder, Fernando Paz, Roberto Gini, David Sagastume, Lluís Vilamajó, Manuel Vilas, Leonardo Luckert, José Hernández-Pastor, etc.

Porta enregistrats cinc discos, dos de música espanyola titulats El mundo al revés, amb tonadilles escèniques de Blas de Laserna i fragments d’òperes de Martín y Soler –disc que va il·lustrar l’exposició Goya en Madrid en el Museo del Prado la temporada 2014-2015–, i Martín y Coll, amb música instrumental en ús recopilada per aquest organista a principis del segle XVIII; Flauto a Napoli? conté concerts per a flauta interpretats per David Antich com a solista, i The Curtain música anglesa de Locke i Purcell destinada al teatre. Finalment Curiosa prattica aborda usos habituals del barroc a través de músiques de Monteverdi, Händel, Pradas, Cabanilles...

Les seues actuacions i gravacions han ocasionat titulars i comentaris com «Daroca se luce», «Daroca resplandeciente» (Heraldo de Aragón 2009 y 2012), «Un buen reencuentro» (Levante 2012) sobre l’actuació en el Palau de la Música de València, «Es uno de los mejores discos de música antigua que he escuchado» (José Luis Pérez de Arteaga en El ojo crítico de RNE 2011) o «la interpretación de Antich y compañía alcanza el grado de excelencia» (Diverdi 2013), «el trabajo de La Dispersione es de una delicadeza y precisión impecables» (Melómano 2013) sobre el CD Flauto a Napoli? o «La actuación, impecablemente historicista [...] es digna de los mayores parabienes» (Ritmo 2017).

La Dispersione organitza des de 2003 el Curs de Música Antiga de Guadassuar (València), en el qual participen més d’un centenar d’alumnes interessats per la interpretació històrica i per on han passat a impartir els seus coneixements, professors de reconeguda trajectòria, com Olivia Centurioni, Leonardo Luckert, Lina Tur, José Hernández Pastor, Jean-Pierre Canihac, Daniel Lassalle, Francisco Rubio, Pedro Estevan, Maricarmen Gómez Muntané, Ángel Medina, J. Javier Goldáraz, Juan Carlos Asensio, Antonio Ezquerro...
 

Jorge E. García Ortega

Natural de Cadis. Titulat superior de flauta travessera al CSM Rafael Orozco de Còrdova i postgrau amb François Veilhan a París i titulat superior de cant pel Trinity College of London després d’estudis amb Carole Bajac, Howard Crook, David Mason i Carlos Mena, alumne de cant posteriorment d’aquest últim i de Richard Levitt a Basilea.

És membre i col·laborador habitual de l’Orquestra Simfònica de Harkov, Orquestra de Còrdova i L’Orchestre Marcel Dupré de París, Bozes de Al Ayre Español, La hispanoflamenca, Cor Barroc d’Andalusia, Collegium Vocale Gent i Capella Reial de Catalunya. Ha cantat amb directors com Diego Fasolis, Christian Gouinguenée, Eduardo López Banzo, Lluís Vilamajó, Walter Reiter, Bart Vandewege, Yannik Nézet-Seguin, Philippe Herreweghe i Jordi Savall, el que li ha permès actuar internacionalment com a solista o amb els corresponents grups a De Doelen (Rotterdam), Muziekcentrum De Bijloke (Gant), Alice Tully Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Koningin Elisabethzaal (Anvers), Kölner Philarmonie (Colònia), Rosengarten (Manheim), Alte Oper (Frankfurt), Philarmonie Essen (Essen), DeSingel (Anvers), Eurogress (Aachen), Muziekcentrum Frits Philips (Eindhoven), Théâtre des Champs-Élysées (Paris), Palais des Beaux-Arts, Bozar (Brussel·les), Concertgebouw (Bruges) i Konzerthaus (Viena).

És director del Conjunt Vocal Virelay-Capilla de Música de la Catedral de Cadis des de la seva fundació el 2001 i fundador, director i contratenor de Sparus Aurata. A més, ha dirigit a l’Orquestra Barroca Arxiu 415 (Sevilla), la Societat Musical de Sevilla i el Cor Barroc d’Andalusia.

A l’àrea pedagògica ha sigut professor de Cant Històric a la Mostra de Música Antiga Castell d’Aracena, professor de Tècnica Vocal i Cant Coral ha sigut convidat regularment per la Universitat de Còrdova i el Cor Averroes i pel Conservatori Professional Paco de Lucía d’Algesires. Ha impartit classes de l’Especialitat de Cor als Conservatoris Paco de Lucía (Algesires), Muñoz Molleda (La Línia de la Concepció) i el Conservatori Professional de l’Ejido.

Actualment compagina la seua tasca com a cantant professional amb la de professor de cant.

A més ha participat amb el Collegium Vocale Gent i Philippe Herreweghe en l’enregistrament del seu disc de la Novena Simfonia de Beethoven i Gerontius Dream d’Elgar i un enregistrament en directe de la Passió Segons Sant Mateu de J. S. Bach per a la televisió alemanya.

Espectacles

La Dispersione - Un puro ardor

07 d'agost de 2019 · Pati d'armes del Castell del Papa Luna

La Dispersione - Un puro ardor

Compra a entradas.com
La Dispersione / Galatea & Acis. Georg Friedrich Händel / Antonio Literes

02 d'agost de 2021 · Pati d'armes del Castell del Papa Luna

La Dispersione / Galatea & Acis. Georg Friedrich Händel / Antonio Literes

Entrades

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tel. 96 120 65 19
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Aníma’t a la música barroca

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info