Portada >  > Agenda > Harmonia del Parnàs

Harmonia del Parnàs

Belén Roig

Titulada en cant i violí, és premi extraordinari final de carrera pel Conservatori Superior de Música de València, on estudia amb Ana Luisa Chova. Amplia la seua formació en el Màster de Lied Victoria de los Ángeles de l’esmuc. Premiada en el Concurs Nacional Joventuts Musicals d’Espanya, Certamen Nacional Noves Veus Ciutat de Sevilla, Concurs Internacional de Cant Martín i Soler a Polinyà (València), Certamen Nacional de Lied Fidela Campiña de Albox (Almeria), i Concurs Nacional de Música de Cambra d’Alzira (València). Com a solista ha actuat amb les Orquestres Simón Bolívar de Veneçuela, Nacional de Guatemala, Municipal de Caracas, Simfònica de Madrid, Comunitat de Madrid, Simfònica d’Euskadi, Simfònica del Principat d’Astúries, Orquestra de València, en els principals teatres, auditoris i festivals.

Justo Sanz

Natural de Pontevedra, especialitzat en la interpretació històrica de la música amb instruments originals. Cursa les titulacions superiors de clarinet i flauta de bec amb Vicente Peñarrocha i Mariano Martín, respectivament, en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, obtenint sengles premis fi de carrera. Diplomat en clarinets històrics amb el concertista internacional Eric Hoeprich en el Koninjklijk Conservarorium de la Haia (Holanda). Ha actuat com a solista en nombrosos auditoris i festivals d’Europa, Amèrica i Àsia, compaginant l’activitat interpretativa amb la docència, com a catedràtic de Clarinet del Real Conservatori Superior de Música de Madrid, des de 1989. Ha gravat per a rne, Erato, Verso, Deustche Grammophon, Naxos, etc.

Marian Rosa Montagut

Musicòloga, clavecinista i directora nascuda a Benifaió. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de València i dea en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Obté la titulació de piano en el Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València, i els estudis superiors de clavecí amb J. L. González Uriol en el Conservatori Superior de Música de Saragossa. Fundadora de Harmonia del Parnàs és la clavecinista i directora d’aquesta agrupació amb la qual ha gravat huit CDs i actuat per Europa i Amèrica, alhora que col·labora, com a organista, clavecinista i directora, amb altres agrupacions especialitzades. Ha sigut gravada per rtve, rne, Catalunya Ràdio, etc. i ha publicat nombrosos estudis musicològics i transcripcions en revistes científiques, diccionaris i llibres. Actualment està al capdavant del Centre d’Investigació i Difusió Musical tempus.

 

Harmonia del Parnàs

Harmonia del Parnàs interpreta obres anteriors a 1800 amb instruments i criteris històrics. El seu repertori, triat a partir de la investigació musicològica de fonts musicals i documentals d’arxius i biblioteques de tot el món, recull diferents gèneres i autors hispànics dels segles xv al xviii, sent les seues interpretacions el resultat d’un estudiat exercici d’equilibri entre la musicologia històrica i la creativitat musical.

Membre fundador de l’Associació gema (Grups Espanyols de Música Antiga), Harmonia del Parnàs ha sigut convidada per importants festivals, institucions i auditoris nacionals i internacionals com, entre altres, el Festival Internacional de Santander, el Festival de Música Antiga d’Aranjuez, Clàssics a l’estiu de la Comunitat de Madrid, Festival de Música Renaixentista i Barroca de Vélez Blanco. Palau de la Música de València, Auditori Nacional de Música (Madrid), Auditori de Lleó, etc. El grup ha realitzat gires internacionals per Europa, Amèrica Llatina i ee. uu., i ha actuat a Nova York, Miami, Chicago, l’Havana, Buenos Aires, Montevideo, i un llarg etcètera. Harmonia del Parnàs ha recuperat i gravat repertori valencià en els seus huit CDs, dels quals destaca el monogràfic de José Pradas Gallén La terra llora afligida editat en la col·lecció discogràfica Patrimoni Musical Valencià de la Generalitat Valenciana (2008) i nominat als premis de la Música 2008 en la secció de Millor Intèrpret de Música Clàssica, així com Salve Regina (Tempus, 2010), Bárbaro (Tempus, 2012) o La Dorinda (2016). En 2019 i 2020 el grup és finalista dels premis de la música Carles Santos.

Espectacles

Harmonia del Parnàs / Per dolce ardore

04 d'agost de 2021 · Pati d'armes del Castell del Papa Luna

Harmonia del Parnàs / Per dolce ardore

Entrades

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tel. 96 120 65 19
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Aníma’t a la música barroca

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info