Portada >  > Agenda > Èlia Casanova i La Tendresa
Plebeyos bailes

Plebeyos bailes

Èlia Casanova i La Tendresa

Èlia Casanova

Es titulada Superior de Canto pel Conservatori de Música de València. Es va especialitzar en música antiga, becada per l’Institut Valencià de la Música, amb el prestigiós tenor Andrew King. Ha sigut guardonada amb diferents premis en l’àmbit de la música antiga, entre els quals destaquen el Cecil Drew Oratorio Prize (Anglaterra) i el Premi del Concurs Internacional de Música Antiga de Gijón. Treballa regularment com a solista amb grups especialitzats com Capella de Ministrers, Qvinta Essençia, Al Ayre Español, Armonia degli Affetti, Harmonia del Parnàs, Meditarrània Consort, L’Arcàdia, Duo Alamire o Amystis cor de cambra. Fins hui ha gravat nou discos amb diverses agrupacions: Arrels. Entre la tradició i el patrimoni (Capella de Ministrers, 2018) DREIZEHN Stockhausen & Hildegarda (Amores Grup de Percussió, 2018) La Ruta de la Seda (Capella de Ministrers, 2017) Corpus Christi. Music For The Octave Of Corpus Christi In The Corpus Christi Royal College Of Valencia (Victoria Musicae, 2017) O Pretiosum (J.B Menges) (Amystis, 2015) Lamentationes Jeremiae Prophetae (Victoria Musicae, 2014) Complete vocal works of Cabanilles (Amystis, 2012) i La Gloria del Barroco (La Llum de les Imatges) (diversos artistes, 2009-2010).

La tendresa

La Tendresa és una formació especialitzada en música antiga fundada el 2015 per Èlia Casanova. Aquest conjunt es consolida amb la intenció de reunir músics sota un mateix nom/paraigua que acompanyen les propostes musicals de la seua fundadora amb un objectiu principal, la interpretació de la música antiga amb el major rigor i afecte. Els seus integrants són músics de reconegut prestigi que treballen regularment amb grups professionals d’alt nivell com L’Arpeggiatta, Capella Reial de Catalunya, Al Ayre Español, Capella de Ministrers, Forma Antiqva, Música Ficta, La Gran Chapelle, Evo, Camerata Iberia, La Capilla Real de Madrid, Capilla Jerónimo de Carrión, Capella Ibérica, Mil·lenni Ensemble, Ars Longa de l’Havana, Elyma, Hipocampus, Musica Liberata, a més de participar com a solistes en els millors festivals de música antiga de tot el món.

La Tendresa va fer el seu debut en el 2015 en el Teatre Real Coliseu de Carles III San Lorenzo de El Escorial amb un programa sobre erotisme en el barroc que va recollir grans èxits. El 2018 van presentar el seu treball L’universo sulla pelle, premi Carles Santos 2019, al millor disc de recuperació de patrimoni musical.

En 2021 estrenaran Plebeyos bailes, nova producció on el jazz i el flamenc conviuen amb els ritmes dels balls del segle d’or. La posada en escena és a càrrec de Societat Doctor Alonso i el vestuari és de Jorge Dutor.

Espectacles

Èlia Casanova i La Tendresa - L'universo sulla pelle

06 d'agost de 2019 · Pati d'armes del Castell del Papa Luna

Èlia Casanova i La Tendresa - L'universo sulla pelle

Compra a entradas.com
Èlia Casanova & La Tendresa / Plebeyos bailes

09 d'agost de 2021 · Pati d'armes del Castell del Papa Luna

Èlia Casanova & La Tendresa / Plebeyos bailes

Entrades

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tel. 96 120 65 19
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Música Antiga i Barroca de Peníscola

Aníma’t a la música barroca

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info